Over Fit-Force

Gauthier Hanquet is een energieke, no-nonsens, persoon die lef en gezond boerenverstand in de juiste dosis combineert. Als bewakingsexpert kwam hij reeds in contact met mensen van allerlei pluimage. Dit heeft hem geleerd hoe je mensen op een correcte manier aanpakt. Na ettelijke jaren te werken als bewakingsexpert, kwam Gauthier in contact met de EKMA (European Krav Maga Academy), geleid door Luc Van Laere.

Deze ontmoeting leidde ertoe dat Gauthier zich meer én meer ging toeleggen op zelfverdediging zonder franjes. Na een periode van intensieve training kan Gauthier zich nu gecertificeerd trainer Krav Maga noemen.

Gauthier is een echte familieman, die zijn gezin vooropstelt in alles wat hij doet. Vaak zullen zijn dochters aanwezig zijn op trainingen om mee te helpen, wat steeds zorgt voor een gemoedelijke, familiale sfeer.

Als je dacht dat hij hiermee genoeg had, nee hoor. Hij is verder gegaan met het ontwikkelen van zijn vaardigheden, waardoor hij nu ook gecertificeerd trainer is voor jongeren, de ‘civilian combat casualty course’ bij de counter terror academy heeft gevolgd en zich blijft bijscholen met allerlei cursussen en workshops.

Het fijne aan Gauthier is zijn manier waarop hij staat voor zijn groep, alles kan je aan hem vragen. Hij heeft een heel open manier van communiceren en heeft altijd het beste voor met zijn leerlingen.

Achtergrond

Missie: Mensen weerbaar maken

Ik zie het als mijn missie mensen te helpen en bij te staan door hun weerbaarheid te verhogen. Mijn missie is dan ook op een toegankelijke manier zelfverdediging aan te bieden aan alle personen. Zo verhogen we de weerbaarheid van mensen zodat ze geen slachtoffer worden maar dat ze zich op een adequate en veilige manier kunnen verdedigen. Zonder daarvoor drie jaar naar een sportschool te hoeven gaan en daar een choreografie te gaan instuderen die niet bruikbaar is in de ‘echte’ wereld.

Slaan en schoppen – de-escaleren

Er hangt nog steeds een negatieve sfeer rond zelfverdediging, mensen zien filmpjes en ‘instructie-video’s’ op het internet en denken dat dit de manier is waarop getraind wordt. Laat ons meteen duidelijk zijn, dit is niet het geval!

Onze eerste stap is het bewustzijn verhogen van onze leerlingen. Zo leren we hen om op een juiste manier situaties in te schatten en hoe ze op een veilige manier kunnen wegraken. Dit is de-escaleren, praten tegen de agressor, zijn lichaamstaal bestuderen en hem proberen te kalmeren. Lukt dit niet zullen we overgaan tot actie, onze verdedigingsmethode is zo organisch dat we het kunnen aanleren aan iedereen!

Macho/macha?

Inderdaad als je sommige ‘vechtsporters’ ziet, schrik je wel eens. Haantjesgedrag is iets wat we niet tolereren in onze lessen. Wij leren iedereen onze technieken aan, jong-oud, man-vrouw het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Binnen onze lessen is iedereen hetzelfde en gaan we op een uiterst respectvolle manier met elkaar om.

Ikzelf ben een familieman en wens graag dat onze groepen omgaan met elkaar als een familie. Ik bedoel hiermee niet dat ze elke dag bij elkaar op de koffie hoeven te gaan, maar dat we puurheid en eenheid hebben in onze groepen.

Visie

De zelfverdedigingswereld is een zooitje ongeregeld geworden, dit is duidelijk als we even een zoekopdracht ingeven op het internet. Mijn persoonlijke visie is door deze wildgroei tegen te gaan en verdediging aan te bieden die voor iedereen haalbaar is.

Eerlijkheid in communicatie is van groot belang voor me, je hoeft mensen niet op blote voeten of in een ongemakkelijk zittende ‘pyjama’ zelfverdediging gaan aan te leren. Je leert hen hoe een menselijk lichaam werkt en reageert en hoe ze hiermee moeten omgaan.

Een no-nonsens aanpak werkt bij iedereen het beste, je komt meetrainen in een diverse groep waarin mensen zitten met heel uiteenlopende interesses en leefwerelden. Ik laat deze groep van mensen samen komen met één gemeenschappelijk doel, jezelf adequaat kunnen verdedigen in heel uiteenlopende situaties.